077-3508500

מומלץ לקרוא את המאמר הזה בגרסת ה PDF . לחץ כאן לגרסת ה PDF. גרסת ה PDF ברורה יותר מהגרסה שלהלן.

 

התנסות אישית ולימוד עצמי כיצד לרזות על ידי אכילה נכונה ושמירה על הבריאות על פי שיטת הרמזור:

אדום ( אוכל שאינו מומלץ )

צהוב ( אוכל מומלץ במידה )

ירוק ( אוכל מומלץ בלי הגבלה )

 לימוד השיטה לאכילה בריאה הוא נוח וקל ליישום, ללא ספירת קלוריות, ומאפשר הרזייה של 2 –3 ק"ג לחודש, תוך שינוי התפיסה הקיימת לגבי אוכל ובריאות.

 והכל בפיקוח רפואי של צוות הכולל: רופא מומחה/קרדיולוג, פיזיולוג, דיאטנית קלינית, נטורופת, מדריכי כושר ומטפלים מהרפואה המשלימה.

 תכנית ההרזייה הייחודית מבית PROLIFEהינה תכנית מאוזנת המשלבת תפריט דיאטטי

קל ונוח, פעילות גופנית מבוקרת, שינוי הרגלי אכילה וחיים ומעקב רפואי.

 לתכנית מספר עקרונות בסיסיים:

1. השיטה היא תהליך מבוקר שסופו הרזייה לתמיד ( אין פתרונות קסם(

2. הדרך להרזייה לתמיד היא ע"י ניתוב המטופל ל"מזון ירוק" אותו רצוי לאכול

3. הצוות המקצועי כולל פיזיולוג מאמץ, דיאטנית קלינית ונטורופת.

  1. הצלחת התוכנית מחייבת שיתוף פעולה מלא בין המטופל לצוות

 יתרונות התוכנית :

 1.הדיאטה היא אישית והמטופל לומד לאכול בריא כדרך חיים

2.הדיאטה יעילה גם נגד לחץ דם גבוה, סכרת, כולסטרול ושומנים בדם

3.תוכנית הדיאטה היא חלק ממערך כולל של תוכנית מקיפה לשיקום ומניעת מחלות לב

4.התוכנית מאפשרת טיפול יסודי בסיבות הגורמות להשמנה

5.התוכנית בפיקוח רפואי מלא

 התכנית כוללת:

 8 מפגשים עם דיאטנית ופעילות גופנית לשריפת שומנים. מומלץ לשלב גם דיקור סיני לקבלת תוצאות מירביות.

דיאטת הרמזור – השיטה

 

    1.בטבלת הרמזור,

     מזון בצבע ירוק = 1 מנת מזון

     מזון בצבע צהוב =2 מנות מזון

     מזון בצבע אדום = 3 מנות מזון

 

עליך לאכול מנות מזון ביממה.

 

    2.עליך לרשום בטבלת אכילה את סך מנות המזון שצרכת בכל יום. הקפד/י לאלחרוג ביממה מסך מנות המזון שנקבעו לך.

 

    3.עליך לאכול ביממה מינימום 3 מנות מזון מכל אחד מ 4 קבוצות המזון שקיבלת.

 

    4.עליך לאכול עד 6 מנות מזון לארוחה .

 

    5.הפנם את סולם "תחושת השובע" : 1-2 שבע/ה מאוד

3-4 שבע/ה

5 לא רעב/ה ולא שבע/ה

6 קצת רעב

8רעב/ה

9-10 מורעב

 

השתדל לאכול משהו קל כשהנך קצת רעב. אין להגיע לדרגת רעב של 8-10.

    6.אחת ל 6 ימים ניתן לחרוג מהאמור בסעיף 4 ולאכול "כאוות נפשך" ללא ספירת מנות. לשם כך עליך לתכנן את השבוע ולקבוע את מועד הארוחה.

 

    7.כל 10 דקות פעילות גופנית הן שוות ערך ל 1 מנת מזון. ניתן להוסיף עד 6 מנות מזון נוספות ביממה על אלו שנקבעו לך. לשם כך נדרשת פעילות גופנית של 60 דקות ( 1 שעה ) ביום.

 

    8.התמקד/י באכילת מזון ירוק מזון זה הינו דל קלוריות, דל בשומנים ועתיר בסיבים תזונתיים. זהו המזון המועדף לבריאות.

 

    9.הפחת בצריכת מזון אדום מזון זה הינו עתיר בקלוריות ובכמות גדולה של שומן רווי המעלה את רמת השומנים בכלי הדם.

 

    10.המעט בצריכת מזונות עשירים במלח ( נתרן ) או בסוכר.

 

    11.הקפד בשתייה של מים מומלץ לשתות מינימום 10 כוסות מים ליום.

 

    12. הקפד להישקל אחת ל 3 ימים ולבצע מעקב שוטף בנושא.

 

    13.הקשב לגופך !! שתף את הצוות הרפואי בכל מצב שמטריד/מעסיק אותך.

בהצלחה !!!

 

 

חלב ומוצריו

שונות ומשקאות

א.

שונות

אשל – 1 גביע

אבקת שוקו ללא סוכר – 1 כפית

ג.

ביסקוויט קטן מכל סוג – 2 יחידות

גבינה למריחה 0.5% – 3 כפות

ביסקוויט שוקולד – 2 יחידות

גבינה פרמזן מגורדת – 1 כפיתשטוחה

וופלים בטעמים שונים – 2 יחידות

גבינת קוטג'% 0.5 – חצי גביע

חטיף גרנולה – 1 יחידה

 

גבינה קוטג' 1.5% – 3 כפות

חטיף וופל שוקולד – מיני

גבינה למריחה 5% – 3 כפות

חטיף שוקולד מקופלת – מיני

גבינה מוצרלה – 1 כף

מוס שוקולד מוכן – 100 גרם

גבינת עיזים/צאן (עד 5%) – 50 גרם

מאפין אמריקאי – 1 יחידה

גבינה צפתית 5%– 50 גרם

ממולאים מכל סוג – 1 יחידה קטנה

גבינת קוטג' 5% – 3 כפות

 

מרק צח ( נוזל בלבד ) – 1 כוס

גבינה רוקפור (עד 5%) – 50 גרם

 

מרק עם תוספת ללא בשר – 1 כוס

גבינת שמנת 5% – 50 גרם

סוכריות כל הסוגים – 2 יחידות

גבינה למריחה 9% – 2 כפות

עוגה רגילה ( ללא קצפת ) – 1 יחידה ( 100 ג')

גבינה מלוחה שמנה ( 16% ) – 50 גרם

עוגיות בטעמים שונים – 2 יחידות

גבינה פרמזן – 50 גרם

קקאו אבקה – 100 גרם

גבינה צהובה – 2 פרוסות

קקאו אבקה ממותקת – 100 גרם

גבינה קממבר/ קשקבל – 50 גרם

רוגלך – 2 יחידות

גבינת שמנת 9% או יותר – 2 כפות

ריבה – 1 כף

גלידה דיאט (שלגון) – 1 כוס

שוקולד – 50 גרם

גלידה רגילה ( שומן צמחי ) –1 כוס

סוכר מכל סוג – 1 כף

גלידה + תוספות – 1 כוס

 

 

 

ח.

משקאות

חלב עד 1% שומן – 1 כוס

מיץ פרי מכל סוג – 1 כוס

חלב 3% שומן – 1 כוס

מיץ גזר – 1 כוס

י.

מיץ חמוציות – 1 כוס

יוגורט או מעדן חלב עד 3%- גביע

מיץ עגבניות – 1 כוס

יוגורט או מעדן 3% + תוספות – גביע

משקה יוגורט – 250 מ"ל

ל.

משקה יוגורט עם פרי 1.5% 250 מ"ל

לבן רזה – 1 גביע

משקה שוקו/מוקה 3% – שקית 250 מ"ל

ק.

משקה תה דיאט ללא קפאין – ללא הגבלה

 

משקה קל מוגז – 1 כוס

 

דיאט מוגז- ללא הגבלה

ש.

אלכוהולכל סוג מלבד יין אדום – 1 כוס

שוקו משקה – % 3 – שקית

יין : יין אדום יבש – 1 כוסית 80 מ"ל

שמנת קלה 8% – 1 גביע

קפה:קפה מכל סוג – 2 כוסות

שמנת חמוצה או עמידה – 1 גביע

תה: תה צמחים/ירוק ללא קפאין- ללא הגבלה


דגנים ופחמימות ( לא כולל ירקות ופירות )

 

א.

ע.

אורז מכל סוג – מבושל – 1 כוס

עוגיות בטעמים שונים – 2 יחידות

אטריות /פסטה מכל סוג עם רוטב 1 כוס

עוגה רגילה ( ללא קצפת ) – 1 יחידה ( 100 ג')

אטריות / פסטה מכל סוג ללא רוטב- 1 כוס

עדשים מבושלים – חצי כוס

אפונה ירוקה מבושלת – חצי כוס

ערמונים – 3 יחידות

ב.

 

בורקס – 1 יחידה

 

בייגל קטן ריק- 1 יחידה

ס.

 

סוכר מכל סוג – 1 כף

ביסקוויט קטן מכל סוג – 2 יחידות

סוכריות כל הסוגים – 2 יחידות

ביסקוויט שוקולד – 2 יחידות

פ.

ג.

פאלאפל – 3 כדורים

ג'חנון – חצי יחידה

פופקורן ללא שומן – 2 כוסות

גרנולה – 2 כפות

פופקורן ללא שומן במיקרו – 1 כוס

ד.

פיצה – 1 יחידה

דבש מכל סוג – 1 כף

פירורי לחם – חצי כוס

דגני קורנפלקס ( ללא חלב ) – חצי כוס

פריכיות אורז – 2 יחידות

ו.

פיתה – חצי יחידה

וופלים בטעמים שונים – 2 יחידות קטנות

פתית – 2 – 3 יחידות

 

פתיתים -חצי כוס

ח.

 

 

צ.

חטיף גרנולה – 1 יחידה

צימוקים – 8 יחידות

חטיף וופל שוקולד – מיני

צנימים – 1 פרוסה

חטיף שוקולד מקופלת – מיני

צ'יפס – 16 יחידות ( 50 גרם )

חלבה – 1 כף

ק.

חמניות – גרעינים – חצי כוס

קוסקוס מוכן – חצי כוס

ל.

קורנפלור – חצי כוס

לחם באגט – 3 פרוסות שטוחות

קמח ( כל הסוגים ) – 2 כפות

לחם דל קלוריות – 2 פרוסות

קרוטונים – 1 כף

לחם רגיל – 1 פרוסה

קרקר – 2 יחידות

לחם חלה – 1 פרוסה

 

לחם שום – 1 פרוסה

ר.

לחמניה רגילה – 1 יחידה

 

מ.

ת.

מאפין אמריקאי – 1 יחידה

תירס – 1 קלח

מוס שוקולד מוכן – 1 כוס

תירס גרגרים – חצי כוס

מלווח – חצי יחידה

תפו"א אפוי בתנור/מיקרו – 1 יחידה

מצה מכל סוג – חצי יחידה

תפו"א פירה – 3 כפות או חצי כוס

 

 

 

 

  

חלבונים

חלבונים

א.

ד. דגים

אצות ים – 100 גרם

דג גפילטע פיש (קרפיון) – 1 יחידה (100 גרם)

 

דג פילה סול – 150 גרם

ב.

דג מלוח – 100 גרם

© ביצה מבושלת – 1 יחידה

דג בקלה – 100 גרם

 

דג ברבוניה – 100 גרם

בשר לסוגיו:

דג סלמון – 100 גרם

בקר – לשון מבושלת – 100 גרם

דג לוקוס / בורי – 100 גרם

בשר בקר מבושל – 100 גרם

דג מקרל – 100 גרם

בשר קבב – 1 יחידה (קציצה)

דג טונה במים – 100 גרם

בשר אווז מבושל – 100 גרם

דג טונה בשמן – 100 גרם

בשר בקר מטוגן – 100 גרם

דג פורל על האש – 100 גרם

בשר בקר צלוי – 100 גרם

דג מושט (אמנון) – 100 גרם

בשר כבש, צלעות 100 גרם

דג פרידה – 100 גרם

בשר עגל מבושל או צלוי 100 גרם

דג נסיכת הנילוס – 100 גרם

עוף חזה בגריל- 1 פרוסה – 150 גרם

דג סרדינים בשמן – 100 גרם

עוף ירך (פולקע) מבושל – 1 יחידה

ה.

עוף שיפוד – 2 יחידות

המבורגר טבעול – 1 יחידה

עוף שוק (כנפיים) – 3 יחידות

ח.

עוף סיני – נתחים מנה 100 גרם

חומוס סלט – 3 כפות

הודו – פסטרמה – 2 פרוסות

 

הודו טחון ללא שומן (קציצות ) – 2 יחידות

כ.

הודו שיפוד – 2 יחידות

כבד לסוגיו – 100 גרם

הודו – שניצל מטוגן עם פירורים – 1 יחידה

נ.

הודו – שוורמה מטובלת על האש 100 גר'

נקניקיות מהצומח – 4 יחידות

המבורגר רגיל – 1 יחידה

נקניק יבש – 100 גר'

נקניק יבש – 2 פרוסות

 

נקניקיה – 1 יחידה

 

ס.

 

סויה גבינה (טופו) – חצי כוס

 

סויה פולים – חצי כוס

 

סויה שניצל – חצי פרוסה

 

פ.

 

פול – 100 גרם

 

ק.

 

קניידלך – 3 יחידות

 

קציצות ירק – 1.5 יחידה

 

ש.

 

שעועית לבנה מבושלת – חצי כוס


ירקות ופירות

ירקות פירות ושומנים

א.

צ.

אבטיח – 1 כוס קוביות

צבר ( סברס ) – 2 יחידות

אגס – 1 קטן

צימוקים – 10 יחידות

אגס משומר – 100 גרם

 

אננס משומר בסירופ קל – 2 פרוסות

ק.

אפרסמון – 1 בינוני

קיווי – 2 יחידות

אפרסק – 1 בינוני

קוקוס טחון – 1 כף

אפרסק משומר – 1 כוס

קלמנטינות – 2 יחידות

אשכולית בינונית – חצייחידה

ש.

 

שזיפים – 2 יחידות

ב.

שזיפים משומרים או יבשים – 2 יחידות

בננה קטנה –1 יחידה

שסק – 2 יחידות

ג.

שעועית ירוקה/צהובה מבושלת – 100 גרם

גויאבה – 1 יחידה

ת.

גזר – 100 גרם או 3 יחידות

תאנה יבשה/טריה – 2 יחידות

ד.

תות שדה – 1 כוס

דובדבנים – 10 יחידות

תמר יבש/טרי – 2 יחידות

ז.

תפוז – 1 יחידה

 

תפוח עץ – 1 קטן

ח.

תרד עלים או מבושל – 3 יחידות

חרובים – 2 יחידות

 

חבוש- 1 יחידה

 

י. ירק או סלט מהירקות: ארטישוק, במיה, דלעת מלפפון, בצל, ברוקולי, סלק, עגבניה, חסה, פטרוזיליה, פילפל , צנון, שום, סלרי, כרפס, קולורבי, אספרגוס, קישוא – ללא הגבלה

 

שומנים

 

אבוקדו – 1 כף שטוחה (1/4 יחידה)

ירקות קפואים ( ללא אפונה ותפו"א – 100 גרם )

אגוזים מכל סוג- 1 כף או 6 יחידות

ל.

בוטנים או שקדים – 8 יחידות

ליצ'י טרי –6 יחידות

גרעינים מכל סוג – 100 גרם

מ.

טחינה מעובדת – 1 כף

מלון – 1 כוס קוביות

פיצוחים כל הסוגים – 8 יחידות

מישמש – 3 בינוניים

שומשום גרעינים – 1 כף שטוחה

 

מנגו – שליש יחידה

שמן זית/קנולה – 1 כף

ס.

שמן מכל סוג למעט זית/קנולה – 1 כף

סלט איקרא – 100 גרם

שקדי מרק – 2 כפות

סלט פירות – 100 גרם או כוס

רוטב מכל סוג – 1 כף

סברס- 1 יחידה

מיונז- 1 כפית

ע.

זיתים ירוקים או שחורים – 6 יחידות

ענבים – 10 יחידות

חמאת בוטנים- 1 כף

 

ערמונים – 100 גרם

כמויונז- 1 כף

פ.

חמניות – גרעינים – חצי כוס

פירות יבשים – 100 גרם

 

פירות יבשים – 3 יחידות

 

פילפל ממולא באורז או בשר – 1 יחידה

 

פילפל אדום – 100 גרם

 

פומלה- 1/3 פרי

 

ניתן להירשם לתוכנית ההרזייה במרכז פרולייף הרצליה וללמוד את השיטה להרזייה בטוחה !